Uw zaak is onze zaak

We zijn specialisten in arbeidsverhoudingen, toegelegd op het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en werkgeversaansprakelijkheid. Binnen de overheid en het bedrijfsleven. We zijn meesters in het juridische én strategische spel. Want kennis van het recht alleen is niet genoeg. Wij luisteren naar uw wensen, staan in uw schoenen en gaan voor uw belangen. Met de kortste weg naar het maximale resultaat als doel.

Voor wie?

Onze cliënten zijn werkgevers, bestuurders, ondernemingsraden, verzekeraars, topambtenaren, specialisten uit de gezondheidszorg, hulpverleningsdiensten op nationaal en regionaal niveau en andere werknemers.

NIEUW(S)!

Van den Brekel Advocaten volgt de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en aansprakelijkheidsrecht op de voet. Een signalering op één van deze vakgebieden wordt iedere vrijdag door één van onze juristen besproken. Dit kan een opmerkelijke uitspraak zijn, maar ook een interessant artikel in een vakblad of een treffend nieuwsbericht. Houd de website dus goed in de gaten!

Deze Week:
Mag een werkgever een tatoeageverbod invoeren op de werkvloer?
De RET verzorgt het openbaar vervoer in Rotterdam en omgeving. Binnen de RET heeft een lange tijd een discussie gespeeld over het zichtbaar dragen van tatoeages bij de controleurs in het openbaar vervoer (hierna: COV’ers). De RET hanteert namelijk een tatoeagebeleid, inhoudende dat COV’ers tijdens de dienstuitvoering in uniform hun tatoeages en andere lichaamsversieringen moeten bedekken. Dit tatoeagebeleid geldt enkel voor COV’ers als zij in dienstuniform optreden. Als COV’ers in burgerkleding dienst hebben, is het zichtbaar tonen van tatoeages wel toegestaan. Daarnaast heeft het tatoeagebeleid enkel betrekking op COV’ers en niet het andere personeel van de RET, zoals de servicemedewerkers. ...

Lees hier het volledige artikel van onze collega Emma Eijkelenboom.

Lees hier alle signaleringen.

Podcast

Jonge advocaat Martijn van Van den Brekel advocaten uit Rotterdam gaat op onderzoek. Hij neemt je in 6 podcast-afleveringen mee in zijn zoektocht naar de gevolgen van de WNRA. Hij richt zich op de historie en (vooral) op de gevolgen van de Wnra voor overheden, HR-medewerkers, juristen en ambtenaren. In iedere aflevering ontmoet hij bekende specialisten uit de politiek, de wetenschap en de praktijk. Lees hier verder.

“Als ik er zelf niet uitkom, denken ze altijd in mogelijkheden met me mee. Ze zijn professioneel, empathisch en bekijken de zaak van alle kanten.”