Uw zaak is onze zaak

We zijn specialisten in arbeidsverhoudingen, toegelegd op het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en werkgeversaansprakelijkheid. Binnen de overheid en het bedrijfsleven. We zijn meesters in het juridische én strategische spel. Want kennis van het recht alleen is niet genoeg. Wij luisteren naar uw wensen, staan in uw schoenen en gaan voor uw belangen. Met de kortste weg naar het maximale resultaat als doel.

Voor wie?

Onze cliënten zijn werkgevers, bestuurders, ondernemingsraden, verzekeraars, topambtenaren, specialisten uit de gezondheidszorg, hulpverleningsdiensten op nationaal en regionaal niveau en andere werknemers.

NIEUW(S)!

Van den Brekel Advocaten volgt de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en aansprakelijkheidsrecht op de voet. Een signalering op één van deze vakgebieden wordt iedere vrijdag door één van onze juristen besproken. Dit kan een opmerkelijke uitspraak zijn, maar ook een interessant artikel in een vakblad of een treffend nieuwsbericht. Houd de website dus goed in de gaten!

Deze Week:
Geen billijke vergoeding ondanks opzegging van de arbeidsovereenkomst zonder ontslagvergunning van het UWV
Werknemer is sinds 1 maart 2009 in dienst getreden bij Gro-up in de functie van pedagogisch medewerker. Op 8 oktober 2020 heeft werknemer zich ziekgemeld. Op 11 oktober 2022 is de loondoorbetalingsverplichting tijdens ziekte gestopt. Partijen zijn vervolgens in overleg gegaan over een minnelijke regeling maar hebben geen overstemming hierover bereikt. Bij brief van 17 april 2023 heeft Gro-up de arbeidsovereenkomst met werknemer opgezegd waarna werknemer een procedure is gestart bij de rechter.

Tijdens de zitting heeft werknemer haar primaire verzoek tot vernietiging van de opzegging en betaling van de transitievergoeding ingetrokken omdat Gro-up deze vergoeding inmiddels heeft betaald. Verder vordert werknemer onder meer een billijke vergoeding van €11.172,50 bruto (vijf maandsalarissen) en een gefixeerde schadevergoeding ter hoogte van €4.468,50 bruto (twee maanden opzegtermijn). ...

Lees hier het volledige artikel van onze collega Saffira van Wijk.

Lees hier alle signaleringen.

Podcast

Jonge advocaat Martijn van Van den Brekel advocaten uit Rotterdam gaat op onderzoek. Hij neemt je in 6 podcast-afleveringen mee in zijn zoektocht naar de gevolgen van de WNRA. Hij richt zich op de historie en (vooral) op de gevolgen van de Wnra voor overheden, HR-medewerkers, juristen en ambtenaren. In iedere aflevering ontmoet hij bekende specialisten uit de politiek, de wetenschap en de praktijk. Lees hier verder.

“Als ik er zelf niet uitkom, denken ze altijd in mogelijkheden met me mee. Ze zijn professioneel, empathisch en bekijken de zaak van alle kanten.”