Uw zaak is onze zaak

We zijn specialisten in arbeidsverhoudingen, toegelegd op het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en werkgeversaansprakelijkheid. Binnen de overheid en het bedrijfsleven. We zijn meesters in het juridische én strategische spel. Want kennis van het recht alleen is niet genoeg. Wij luisteren naar uw wensen, staan in uw schoenen en gaan voor uw belangen. Met de kortste weg naar het maximale resultaat als doel.

Voor wie?

Onze cliënten zijn werkgevers, bestuurders, ondernemingsraden, verzekeraars, topambtenaren, specialisten uit de gezondheidszorg, hulpverleningsdiensten op nationaal en regionaal niveau en andere werknemers.

NIEUW(S)!

Van den Brekel Advocaten volgt de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en aansprakelijkheidsrecht op de voet. Een signalering op één van deze vakgebieden wordt iedere vrijdag door één van onze juristen besproken. Dit kan een opmerkelijke uitspraak zijn, maar ook een interessant artikel in een vakblad of een treffend nieuwsbericht. Houd de website dus goed in de gaten!

Deze Week:
Billijke vergoeding van 60.000 euro en betaling advocaatkosten vanwege onrechtmatige inschakeling extern onderzoeksbureau
De kantonrechter Haarlem heeft zich recent in een uitvoerig gemotiveerde beschikking uitgelaten over de ontbinding van een werknemer wegens een verstoorde verhouding met de bestuurder¹. Deze uitspraak is om een paar redenen interessant. Aan het ontbindingsverzoek ging een anonieme melding vooraf gericht tegen de bestuurder, waarvan de werkgever vermoedde dat de werknemer hierbij betrokken was. Het door de werkgever inschakelen van Hoffmann (toen nog Hoffmann bedrijfsrecherche) om te achterhalen wie achter de anonieme brief zat(en) vond de kantonrechter ernstig verwijtbaar. Dit leverde de ontslagen werknemer een billijke vergoeding van 60.000 euro en de (uitzonderlijke) vergoeding van de volledige advocaatkosten op. ...

Lees hier het volledige artikel van onze collega Marion van den Brekel.

Lees hier alle signaleringen.

Podcast

Jonge advocaat Martijn van Van den Brekel advocaten uit Rotterdam gaat op onderzoek. Hij neemt je in 6 podcast-afleveringen mee in zijn zoektocht naar de gevolgen van de WNRA. Hij richt zich op de historie en (vooral) op de gevolgen van de Wnra voor overheden, HR-medewerkers, juristen en ambtenaren. In iedere aflevering ontmoet hij bekende specialisten uit de politiek, de wetenschap en de praktijk. Lees hier verder.

“Als ik er zelf niet uitkom, denken ze altijd in mogelijkheden met me mee. Ze zijn professioneel, empathisch en bekijken de zaak van alle kanten.”