Uw zaak is onze zaak

We zijn specialisten in arbeidsverhoudingen, toegelegd op het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en werkgeversaansprakelijkheid. Binnen de overheid en het bedrijfsleven. We zijn meesters in het juridische én strategische spel. Want kennis van het recht alleen is niet genoeg. Wij luisteren naar uw wensen, staan in uw schoenen en gaan voor uw belangen. Met de kortste weg naar het maximale resultaat als doel.

Voor wie?

Onze cliënten zijn werkgevers, bestuurders, ondernemingsraden, verzekeraars, topambtenaren, specialisten uit de gezondheidszorg, hulpverleningsdiensten op nationaal en regionaal niveau en andere werknemers.

NIEUW(S)!

Van den Brekel Advocaten volgt de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en aansprakelijkheidsrecht op de voet. Een signalering op één van deze vakgebieden wordt iedere vrijdag door één van onze juristen besproken. Dit kan een opmerkelijke uitspraak zijn, maar ook een interessant artikel in een vakblad of een treffend nieuwsbericht. Houd de website dus goed in de gaten!

Deze Week:
Stageovereenkomst? Pas op!
Een studente is in augustus 2018 bij MBO Rijnland gestart met de driejarige opleiding tot tandartsassistente in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Zij sluit in oktober 2018 met een geplande einddatum van 31 juli 2021 een praktijkovereenkomst met een leerbedrijf (de tandartspraktijk. Naast deze overeenkomst sluiten partijen een ‘stage-overeenkomst voor bepaalde tijd’ tot 31 juli 2021, waarbij de studente wordt aangesteld in de functie van tandartsassistente. Zij ontvangt een uurloon van € 9,68 exclusief vakantietoeslag en niet-gewerkte uren (bijvoorbeeld door ziekte) worden niet uitbetaald. De stage-overeenkomst is na 31 juli 2021 mondeling verlengd en de studente heeft ook nog werkzaamheden verricht. Op 31 augustus 2021 meldt de studente zich ziek. Bij brief van 21 oktober 2021 bericht de tandartspraktijk dat de stage-overeenkomst voor bepaalde tijd op 1 november 2021 van rechtswege eindigt. In november 2021 is de studente gestopt met haar studie....

Lees hier het volledige artikel van onze collega Maud de Bruijn.

Lees hier alle signaleringen.

Podcast

Jonge advocaat Martijn van Van den Brekel advocaten uit Rotterdam gaat op onderzoek. Hij neemt je in 6 podcast-afleveringen mee in zijn zoektocht naar de gevolgen van de WNRA. Hij richt zich op de historie en (vooral) op de gevolgen van de Wnra voor overheden, HR-medewerkers, juristen en ambtenaren. In iedere aflevering ontmoet hij bekende specialisten uit de politiek, de wetenschap en de praktijk. Lees hier verder.

“Als ik er zelf niet uitkom, denken ze altijd in mogelijkheden met me mee. Ze zijn professioneel, empathisch en bekijken de zaak van alle kanten.”