Van den Brekel advocaten:
voor wie wil winnen
GRATIS TELEFONISCHE HELPDESK WERKGEVERS: ARBEIDSRECHTELIJKE VRAGEN CORONAVIRUS

BEL 010- 43 60 733

Het coronavirus heeft een ongekende impact op het dagelijks leven van iedereen. Veel bedrijven zijn gesloten of er wordt vanuit huis gewerkt. Iedereen houdt zijn adem in.

Ook de medewerkers van Van den Brekel advocaten werken vanuit huis. Zij worden geconfronteerd met werkgevers die antwoorden zoeken op arbeidsrechtelijke vragen in verband met het coronavirus.

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en zorg hebben we besloten de werkgevers te ondersteunen door het oprichten van een tijdelijke helpdesk. Werkgevers kunnen hier terecht met korte, arbeidsrechtelijke vragen. U kunt bijvoorbeeld denken aan vragen op het terrein van loondoorbetaling, de (inmiddels ingetrokken) regeling werktijdverkorting of het doen van een beroep op het noodfonds. Ook vragen over de rechten en plichten van werkgever en werknemer, het thuiswerken en de faciliteiten die daarbij horen, het intrekken van reeds geplande vakanties, arbeidsongeschiktheid, de WW en het eigenrisicodragerschap kunnen aan de orde komen.

We zullen de vragen van werkgevers direct telefonisch beantwoorden. Er zijn natuurlijk ook vragen waar op dit moment nog geen antwoord voorhanden is. Maar we volgen de informatie die vrijwel iedere dag beschikbaar komt op de voet. Vanuit onze kennis en expertise staan wij u graag te woord via onze Helpdesk. Aarzel daarom niet om de telefoon te pakken en ons kosteloos uw vraag te stellen.

WERKWIJZE/VOORWAARDEN VAN DE HELPDESK

  1. Werkgevers kunnen telefonisch korte arbeidsrechtelijke vragen stellen die verband houden met het coronavirus.
  2. Wij zullen die vragen direct telefonisch beantwoorden.
  3. Als dat niet mogelijk is, noteren wij uw naam en telefoonnummer. U wordt dan dezelfde dag nog teruggebeld.
  4. Is uw vraag te complex, dan spreken wij met u af op welke wijze we u van dienst kunnen zijn.
  5. De telefonische helpdesk is op kantoordagen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur.
GRATIS TELEFONISCHE HELPDESK WERKGEVERS: ARBEIDSRECHTELIJKE VRAGEN CORONAVIRUS
BEL 010- 43 60 733

Maatregelen coronavirus

Vanaf maandag 16 maart 2020 werken de medewerkers van Van den Brekel advocaten zoveel mogelijk thuis. Dit is het gevolg van het overheidsadvies rondom de uitbraak van het coronavirus. Afspraken op kantoor beperken wij tot het minimum.

Ons kantoor blijft zowel telefonisch als per e-mail goed bereikbaar. Als u naar kantoor belt, zal het secretariaat u doorverbinden met de betrokken medewerker of aan de medewerker doorgeven dat u moet worden teruggebeld. Correspondentie verloopt via e-mail.

U kunt er zeker van zijn dat uw dossiers en uw vragen op het gebied van het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en werkgeversaansprakelijkheid worden behandeld zoals u dat van ons gewend bent. Mocht u specifieke vragen of wensen hebben, horen wij dat graag. Wij kunnen de door u gewenste werkwijze met u afstemmen.

Uw zaak is onze zaak

We zijn specialisten in arbeidsverhoudingen, toegelegd op het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en werkgeversaansprakelijkheid. Binnen de overheid en het bedrijfsleven. We zijn meesters in het juridische én strategische spel. Want kennis van het recht alleen is niet genoeg. Wij luisteren naar uw wensen, staan in uw schoenen en gaan voor uw belangen. Met de kortste weg naar het maximale resultaat als doel.

Bekijk hier onze Privacyverklaring

Voor wie?

Onze cliënten zijn overheidswerkgevers, ondernemingen, bestuurders, ondernemingsraden, verzekeraars, topambtenaren, specialisten uit de gezondheidszorg, hulpverleningsdiensten op nationaal en regionaal niveau en andere werknemers.

NIEUW(S)!

Van den Brekel Advocaten volgt de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en aansprakelijkheidsrecht op de voet. Een signalering op één van deze vakgebieden wordt iedere vrijdag door één van onze juristen besproken. Dit kan een opmerkelijke uitspraak zijn, maar ook een interessant artikel in een vakblad of een treffend nieuwsbericht. Houd de website dus goed in de gaten!

Lees hier de laatste wekelijkse signaleringen.
Jonge advocaat Martijn van Van den Brekel advocaten uit Rotterdam gaat op onderzoek. Hij neemt je in 6 podcast-afleveringen mee in zijn zoektocht naar de gevolgen van de WNRA. Hij richt zich op de historie en (vooral) op de gevolgen van de Wnra voor overheden, HR-medewerkers, juristen en ambtenaren. In iedere aflevering ontmoet hij bekende specialisten uit de politiek, de wetenschap en de praktijk. Lees hier verder.

“Als ik er zelf niet uitkom, denken ze altijd in mogelijkheden met me mee. Ze zijn professioneel, empathisch en bekijken de zaak van alle kanten.”

Nieuws en publicaties

De op 31 maart jl. verschenen Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (hierna: de NOW-regeling) biedt bedrijven en instellingen die kampen met een substantiële omzetdaling door middel van een subsidie de helpende hand. In deze nieuwsbrief hebben we voor u de belangrijks...
Vanochtend hebben minister Koolmees en de heer Paling (UWV) een persconferentie gegeven over de NOW. Een korte opsomming van de belangrijkste punten: de regeling wordt vandaag bekendgemaakt; het loket gaat maandag 6 april a.s. open; de aanvraag kan snel en eenvoudig worden ingediend; er...