Uw zaak is onze zaak

We zijn specialisten in arbeidsverhoudingen, toegelegd op het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en werkgeversaansprakelijkheid. Binnen de overheid en het bedrijfsleven. We zijn meesters in het juridische én strategische spel. Want kennis van het recht alleen is niet genoeg. Wij luisteren naar uw wensen, staan in uw schoenen en gaan voor uw belangen. Met de kortste weg naar het maximale resultaat als doel.

Voor wie?

Onze cliënten zijn werkgevers, bestuurders, ondernemingsraden, verzekeraars, topambtenaren, specialisten uit de gezondheidszorg, hulpverleningsdiensten op nationaal en regionaal niveau en andere werknemers.

NIEUW(S)!

Van den Brekel Advocaten volgt de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en aansprakelijkheidsrecht op de voet. Een signalering op één van deze vakgebieden wordt iedere vrijdag door één van onze juristen besproken. Dit kan een opmerkelijke uitspraak zijn, maar ook een interessant artikel in een vakblad of een treffend nieuwsbericht. Houd de website dus goed in de gaten!

Deze Week:
Bedrijfsrecherche bij ziekte prematuur ingeschakeld: ernstig verwijtbaar handelen werkgever
Deze zaak bij de kantonrechter Roermond van 5 september 2022 betreft een werknemer die sinds 2003 bij werkgever in dienst is getreden als schilder. In 2019 heeft werknemer aan werkgever gevraagd om een dag minder te werken in verband met toenemende schouderklachten. Hoewel werkgever hiermee instemde, is de ingangsdatum tot driemaal toe eenzijdig door werkgever gewijzigd. Uiteindelijk meldt werknemer zich later datzelfde jaar ziek. Door de bedrijfsarts wordt in 2020 geoordeeld dat werknemer niet inzetbaar is voor eigen of aangepast werk. In januari en februari 2020 wordt werknemer een voorstel tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst gedaan. Werknemer is ondertussen nog steeds ziek. Later dat jaar wordt door de werkgever een detective ingeschakeld die werknemer rondom zijn eigen woning observeert. ...

Lees hier het volledige artikel van onze collega Rachel van der Horst.

Lees hier alle signaleringen.

Podcast

Jonge advocaat Martijn van Van den Brekel advocaten uit Rotterdam gaat op onderzoek. Hij neemt je in 6 podcast-afleveringen mee in zijn zoektocht naar de gevolgen van de WNRA. Hij richt zich op de historie en (vooral) op de gevolgen van de Wnra voor overheden, HR-medewerkers, juristen en ambtenaren. In iedere aflevering ontmoet hij bekende specialisten uit de politiek, de wetenschap en de praktijk. Lees hier verder.

“Als ik er zelf niet uitkom, denken ze altijd in mogelijkheden met me mee. Ze zijn professioneel, empathisch en bekijken de zaak van alle kanten.”